Ystävänpäivän terveellinen punajuurikakku

Herkuttele ystävänpäivänä terveellisesti suklaisella punajuurikakulla. Tämä kakku on supermehevä eikä siinä ole käytetty viljavalmisteita ollenkaan. Kaiken kukkuraksi maku paranee jääkaapissa ja herkuttelu voi jatkua myös seuraavana päivänä. Resepti on mitoitettu 18 cm irtopohjavuokaan ja siitä saa noin kuusi ihanaa annosta.

Punajuurikakku GL, (M)

 

Pohja

2 kpl punajuuri

200 g taateli

75 g voi (tai kookoöljy)

1 kpl kananmuna

1,5 dl mantelijauhe

1 tl leivinjauhe

ripaus suolaa

Tee näin: Kuori punajuuret ja keitä kypsiksi. Kaada keitinvesi pois ja pilko punajuuret blenderiin. Anna jäähtyä hetki. Lisää taatelit, sulatettu voi ja muut ainekset. Päästä tasainen taikina. Voitele 18 cm vuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 200 C noin 20 min tai kunnes pinta saanut hieman väriä. Anna jäähtyä huolellisesti.

 

Kuorrute

2 kpl avokado

2 rkl (raaka)kaakaojauhe

2 rkl hunaja

Tee näin: Halkaise avokadot ja poista siemen. Pilko kulhoon. Mittaa muuta ainekset mukaan ja soseuta sauvasekoittimella. Levitä jäähtyneen pohjan päälle. Koristele esim. punajuurilastuilla tai rouhitulla suklaalla sekä suolahipuilla. Kakku paranee jääkaapissa.

Punajuuri antaa kakulle täydellisen vaaleanpunaisen värin ja tumman suklaan täydellinen liitto punajuuren kanssa kruunaa makuelämyksen. Keitettyjä punajuuria voi pakastaa lohkoina rasiassa, josta niitä on helppo sulattaa kakkutarpeen yllättäessä.

 

Ihanaa ystävänpäivää <3

 

P.S. Jos et vielä seuraa Voimahyvinvointi Facebookissa tee se pian! Painike löytyy sivun alalaidasta!

 

Eeva