Punajuurikakku suklaakuorrutteella

Loppuvuosi on kotimaisten juuresten juhlaa. Porkkana, punajuuri, lanttu ja palsternakka – muun muassa näihin kannattaa kaupassa nyt tarttua! Juureksia pystyy hyödyntämään niin monipuolisesti, että kyllästymistä ei kannata pelätä. Esimerkiksi punajuuresta olen viime aikoina tehnyt: kroketteja, kakkua, sipsejä ja laatikkoa. Punajuuren kaveriksi kannattaa valita voimakas makupari sillä punajuuri on itsessään hyvin aromikas juures. Erilaiset juustot, linssit tai suklaa sopivat punajuuren kaveriksi. Toisaalta voit nauttia pelkästä punajuuresta ja käyttää mausteena ainoastaan ripausta suolaa ja oliiviöljyä.

PUNAJUURIKAKKU SUKLAAKUORRUTTEELLA

GL, M

Tämä punajuurikakku syntyy blenderissä muutamassa minuutissa. Punajuurten keittäminen kuitenkin vaatii aikaa ja niitä kannattaakin keittää isompi satsi kerralla. Vinkki! Punajuuret kannattaa keittää kuorineen ja antaa jäähtyä. Sen jälkeen kuori irtoaa kuin itsestään.

2 pientä punajuurta

2 kpl luomukananmuna

4 rkl kookosöljy

1,5 dl mantelijauhe

1,5 tl leivinjauhe

3 rkl hunaja

1,5 dl vaalea gluteeniton jauhoseos (esim. Virtasalmen Viljatuote)

 

Kuorrute

75 g tummaa suklaata (85 %)

3 rkl kookosöljyä

Ohje

Keitä punajuuret kypsipsi ja kuori jäähtyneenä.

Mittaa kaikki muut ainekset blenderiin paitsi jauhoseos ja päästä sileäksi taikinaksi. Taikina saa olla kohtalaisen jämäkkää, mutta kuitenkin nuolijan avulla helposti liikkuvaa. Kaada taikina kulhoon ja sekoita nopeasti mukaan jauhot.

Voitele kookosöljyllä 1,5 L kakkuvuoka ja ripottele kookoshiutaleita reunoille. Kaada taikina vuokaan ja anna paistua 175 C noin 30 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys esim. tulitikulla.

Kumoa kakku aavistuksen jäähtyneenä.

Valmista kuorrute sulattamalla suklaa ja kookosöljy vesihauteessa. Anna jäähtyä hieman ja lusikoi kakun päälle.

Kakku paranee jäähtyessään, mutta maistuu vielä lämpimänäkin taivaalliselle.