Tervetuloa Neurosoniciin

Neurosonic hoidoissa pääset hoitamaan itseäsi tärinän avulla. Aikaisemmin tärinää on käytetty esimerkiksi TRE (trauma releasing exersice) menetelmässä, jonka on kehittänyt tohtori David Bercel useita kymmeniä vuosia sitten. Neurosonic on puolestaan kotimainen innovaatio, jonka on kehittänyt psykoterapeutti Marco Kärkkäinen.  Matalataajuinen värähtely vaikuttaa mm. hermoston toiminnan tasapainottamiseen ja aineenvaihdunnan lisäämiseen.

 

Ohjelmia löydät 3 eri kategoriasta: palauttavat, rentouttavat ja aktvioivat. Kaikissa kategorioissa löytyy eri mittaisia ohjelmia 10-42 min väliltä. Ohjaaja auttaa aina sopivan ohjelman valitsemisessa juuri Sinun tarpeisiin sopivaksi.

MG_2662

Palaudu

 

Palauttavat ohjelmat edistävät sekä psyykkistä että fyysistä palautumista. Verenkierron ja nestekierron tehostuminen auttaa sinua saamaan harjoittelustasi enemmän irti ja mahdollistaa nopeamman palautumisen uutta harjoitusta varten. Verenkierron lisääntyminen auttaa mös huonosta ääreisverenkierrosta kärsiviä.

Kun kehosi palautuu nukut paremmin ja lihaksistosi rentoutuu helpommin. Silloin kiputilojen hallinta helpottuu sekä esimerkiksi jännityspäänsäryt tulevat harvemmin.

_MG_8875

Rentoudu

Rentouttavat ohjelmat on kehitetty erityisesti vähentämään sympaattisen hermoston liiallista toimintaa, mikä voi johtua oikeastaan mistä tahansa liiallisesta fyysisestä tai psyykkisestä kuormituksesta. Stressi voi pitkään jatkuessaan näyttäytyä esimerkiksi sykkeen ja verenpaineen nousuna, päänsärkynä, vatsaoireina, lihaskipuina sekä psyykkisinä oireina kuten kireys, ärtyneisyys ja unohtelu.

Usein stressiperäisille oireille ei löydy fysiologista selitystä tutkimuksista huolimatta. Matalataajuisesta värähtelystä voi olla apua useilla eri mekanismeilla: hermoston toiminta paranee, verenkierto lisääntyy, välittäjäaineiden määrä tasapainottuu. Hermostollisten vaikutusten myötä myös unen laatu paranee ja palautuminen on tehokkaampaa.

Rentouttavia ohjelmia löytyy useita erilaisia ja niistä voidaan räätälöidä juuri Sinun tilanteeseesi sopiva kokonaisuus.

I2A8624

Aktivoi

Hieman korkeammalla taajuudella tapahtuvia aktivoiva ohjelmia voidaan käyttää vireystilan kohottamiseen ja aineenvaihdunnan lisäämiseen. Ne sopiva oivallisesti aamulla tai päivällä käytettäviksi ennen treenausta.

Aktivointia voidaan käyttää myös neurologisen kuntoutuksen tukemiseen sekä kroonisesta väysymysoireyhtymästä kärsiville. Lisäksi aktivoivista ohjelmista voi olla apua tarkkaavaisuushäiriöistä kärsiville lapsille ja nuorille, varsikin kun lisäksi mukaan yhdistetään rentouttavia ohjelmia.

Sen sijaan unihäiriöt, voimakas ahdistus tai epilepsia ovat vasta-aiheita aktivoiville ohjelmille.

Menetelmä

 

Elimistömme autonimisella eli tahdosta riippumattomalla hermostolla on kaksi moodia. Sympaattinen hermosto toimii kaasuna, joka aktivoituu silloin kun meidän täytyy toimia ja ripeästi. Parasympaattinen hermosto sen sijaan aktivoituu levossa.

 

Optimaalisessa tilanteessa sekä sympaattinen että parasympaattinen hermosto toimivat harmoniassa eli vuorokauden aikana kumpikin autonomisen hermoston osa on aktiivinen. Nykyaikainen kiireinen elämäntyyli johtaa kuitenkin usein siihen, että sympaattinen hermosto jää päälle ja käymme ylikierroksilla. Neurosonic on helppo tapa saada tasapainotettua autonomisen hermoston toimintaa.

 

Voit tutustua lisää menetelmään osoitteessa: Neurosonic.fi

Vinkkejä Neurosonicia miettivälle

 

 • Neurosonic hoitoja on monen mittaisia. Lyhyet ohjelmat sopivat silloin kun menetelmä on uusi tai olet hyvin stressaantunut.

 • Avun saamiseksi saatat joutua käymään hoidossa useamman kerran.

 • Hoitojen aikaansaama vaste on yksilöllinen. Erilaisten ohjelmien käyttö kannattaa suunnitella yhdessä menetelmään perehtyneen ihmisen kanssa yhteistyössä.

 • Voit myös neuvotella laitteen vuokraamisesta kotiisi, jolloin pystyt käyttämään sitä tiiviisti esim. viikon ajan. Esimerkiksi kiputila tai pidempään jatkunut unettomuus voisivat olla tällaisia tilanteita.

 • Neurosonic sopii kaiken ikäisille, alla erikseen mainittu tilanteet jolloin ei ole sopiva tulla hoitoon.

 • Neurosonic ei ole lääkinnällinen laite eikä se voi korvata lääkärin määräämää lääkitystä.

Vasta-aiheet

 

 • Akuutti tulehdustila

 • Aktiivinen syöpä

 • Flunssa tai kuume

 • Raskaus

 • Välilevyn pullistuma akuutissa vaiheessa

Jos mietit menetelmän sopivuutta itsellesi, keskustele asiasta ensin henkilökunnan kanssa.