Luonto vahvistaa kehoa ja kirkastaa mielen. Jos haluat lähteä etsimään hyvää oloa vaeltaen ja kokea luontoelämyksiä porukassa, olet juuri oikeassa paikassa.

Eeva ja Aino järjestävät ohjattuja vaellusreissuja upeimmissa luontokohteissa kaikkina vuodenaikoina, Suomessa sekä Pohjoismaissa. Reissut pyritään järjestämään niin, että ne tarjoavat hienon kokemuksen sekä aloittelijoille, että jo kokeneemmille vaeltajille.

Reissuissa vallitsee positiivinen ja avoin ilmapiiri. Nauru ja toisista huolehtiminen kuuluvat porukan tärkeimpiin arvoihin. Luonnosta nauttimista täydentävät yhteiset illat ja herkulliset ateriat, kuka haluaa maistaa nuotiopizzaa tai kinuskikakkua?

Ole oma itsesi

 

Meille on tärkeää, että jokaisella yksilöllä on ryhmässä hyvä olla. Pyrimme järjestämään reissut niin, että jokainen saa myös kulkea ja edetä itselleen sopivalla tahdilla. Joskus voi olla kiva nauttia luonnosta yksin hetken aikaa, mutta usein iltaisin on kiva jutella päivän tapahtummista porukalla hyvä päivällisen ympärillä.

Turvallisuus

Reissut on valmisteltu etukäteen huolellisesti ja mahdolliset ongelmakohdat on mietitty hyvin. Ohjaajilla on hyvät ensiaputaidot ja oppaiden rauhallisuuden vuoksi mukanaolijat voivat keskittyä nauttimaan luonnosta ja matkasta.

Elämys

Vaellusreissujen kohteet on valittu vankan kokemuksen perusteella. Myös reissuajankohdat suunnitellaan niin, että lähtijät pääsevät kokemaan kohteen parhaimmillaan. Myös hyvä valmistautuminen ja varusteiden läpikäynti auttaa siinä, että matkalla voi keskittyä vain nauttimaan.

Eeva Jäsberg

Eeva on intohimoinen vaeltaja, retkikeittömestari ja vankkumaton asiakaspalvelija. Sujuvan reissun suunnittelu ja järjestäminen ovat hänen erikoisalaansa. Eeva rakastaa haastaa itseään ja nauttii luonnossa liikkumisen tuomasta hyvästä olosta – hänen seurassaan usein saakin hien pintaan.

 

Aino Hämäläinen

Ainolla on eräoppaan koulutus ja  mieletön yli 30 vuoden tuoma tietotaito. Hän nauttii luonnossa liikkumisen tuomasta hyvästä olosta ja kiireettömästä etenemisestä. Ainolla on annettavaa ihan jokaiselle vaeltajalle ja hänen uskomattomia tarinoitaan voisi kuunnella loputtomasti.

Yhteistyön synty

 

Eevan ja Ainon yhteinen taival alkoi vuonna 2020 yllättäen kylmänä pakkaspäivänä keskellä järvenjäätä, jossa kumpikin ajatteli olevansa ainut hiihtelijä. Kohtalon sanelemana polut kuitenkin ristenivät ja yhteistyön seurauksena juuri Sinulla on nyt mahdollisuus päästä mukaan yhteiseen seikkailuun!

Uskallanko lähteä?

 

Moni pohtii uskaltaako lähteä ryhmän mukaan. Tässä muutama knoppitieto ajatusten selkeyttämiseksi:

  • Hyvissä ajoin ennen reissua asiakkaat saavat kattavan varustelistan, jossa varusteista löytyy lisäksi kuvia. Myös tärkeimmät kriteerit juuri tälle vaellukselle on listattu esimerkiksi maastoon sopivat kengät.
  • Asiakkaat voivat kysyä vinkkejä varustehankintoja varten yhteisessä WhatsApp-ryhmässä tai suoraan Eevalta tai Ainolta.
  • Eevalla on valmiita ruokalistoja vaelluksille. Reissuihin sisältyy yleensä myös muutama yhteinen päivällinen. Erikoisruokavaliot ovat Eevalle tuttuja ja niiden toteuttamiseen vaelluksilla on mahdollista saada apua.
  • Reissuilla kuljetaan karttoihin merkittyjä reittejä, mikä vähentää eksymisen riskiä jos asiakas haluaa kulkea hieman omaan tahtiin.
  • Tarvittaessa maastossa jakaudutaan kahteen eri ryhmään vauhtitason mukaan, mikä palvelee paremmin jokaista lähtijää.
  • Asiakas saa myös apua kyyteihin (kimppakyydit) sekä matkalla mahdollisesti tarvittaviin majoituksiin

Asiakkaiden kokemuksia

”Eevan tietotaito ja laaja osaaminen sekä Ainon elämänkokemus ja upeat tarinat täydensivät toisiaan mahtavasti. Reissu oli kaikin puolin mieleenpainuva ja ainutlaatuinen, enkä usko kovin monella muulla yrittäjällä olevan rahkeita tarjota asiakkailleen vastaavanlaista kokemusta. Reissun jälkeen olo oli levollinen – metsien siimeksessä samoillessa ajatukset kirkastuvat kummasti.”

”Olette ihanat ja helposti lähestyttävät ohjaajat, joihin voi tukeutua kaikissa tilanteissa. Onnistuitte luomaan matkalle levollisen ja turvallisen tunnelman. ”

”Upea mahdollisuus hiljentyä ja keskittyä elämän perusasioihin, liikuntaan, ruokaan ja lepoon ilman arjen hektisyyttä. Sain tutustua uusiin, erilaisiin ihmisiin valtavan kauniissa ympäristössä. Kohde oli sellainen, johon ei olisi tullut yksin lähdettyä, mutta ohjaajat ja hyvä porukka antoivat turvaa ja mahdollisuuden nauttia täysin siemauksin upeasta luonnosta, jossa omat elämän pikku murheet unohtuivat.”

”Hyvin suunniteltu reissu! Erityisesti ruusut siitä, että saatiin lennosta fiksattua reissun loppu. En olisi jaksanut enää rinkka selässä kävellä Ukko-Kolilta autolle. Tykkäsin eritoten siitä, että sain kulkea myös omaa tahtia, eikä tarvinnut mennä koko aikaa porukassa.”

Esimerkkejä vaellusreissukohteista

Pallas

Lumoudu avarista tunturimaisemista, joiden välillä pääset kuitenkin sukeltamaan tunnelmallisiin kynttiläkuusimetsiin ja pitkospuita pitkin ylitettäviin suo-osuuksiin. Koe ihana Hannukurun sauna ja huiputa mahtava Lumikero.

Koli

Rakastu ihanaan Pohjois-Karjalaan Kolilla!
Nauti raikkaista vaaramaisemista ja Pielisen kimmeltävästä vedestä.
Ukko-Kolin huipulta avautuva maisema on eittämättä yksi
kauneimpia kansallismaisemiamme.

Kebnekaise

Lumoudu Pohjois-Ruotsin helmestä ja korkeimmasta vuoresta, Kebnekaisesta.
Näissä maisemissa pääset maistamaan vuoriston ja avotunturin tarjoamaa jylhyyden tuntua. Kerran tänne lähdettyään mieli tekee myös uudelleen!

Mihin sinä haluaisit?

Voit myös esittää omia toiveitasi matkakohteista lähelle ja kauas. Todennäköisesti Salamajärven kansallispuistoon voimme järjestää lyhyempiä vaelluksia, joilla voi turvallisesti harjoitella vaeltamista.

Tulevaisuudessa vaellusmatka myös Islantiin voisi onnistua, mikäli kiinnostuneita on riittävästi.

Ilmoittaudu mukaan!

 

Katso tulevien reissujen infosivut (valmistuvat 9/23) tai ota yhteyttä suoraan Eevaan juuri Sinulle sopivan reissun löytämiseksi.

 

Sähköposti: info@voimahyvinvointi.fi

Puhelin: 045 332 1914 (myös WhatsApp)

Me rakastamme luontoa

 

Siksi luonnossa liikkuessa kunnioitamme sitä ja järjestämme reissut kestävän luontomatkailun periaatteilla kuten:

° Kaikki roskat kuljetetaan itse pois maastosta.

° Käytämme kimppakyytejä tai julkista liikennettä.

° Vältämme ruuhkaisia kohteita ja kulumiselle alttiita ympäristöjä.

° Kuljemme jo olemassaolevilla poluilla ja muilla reiteillä.

° Emme sytytä nuotiota turhaan maastossa.

° Noudatamme luonnossakin hygieniaa ja vältämme esimerkiksi luonnonvesien saastuttamista.

° Kaikki palvelut maastossa toteutetaan omin lihasvoimin.

° Lainaamme, huollamme ja korjaamme varusteita. Panostamme laadukkaisiin ja kestäviin varusteisiin.

Rakastathan sinäkin.