Terveysklinikka

 

Terveyttä on usein sanottu elämän voimavaraksi ja mikä mahtavinta, voimme itse vaikuttaa tämän pääoman määrään.

Terveysklinikalla ravinto on tärkein työväline, mutta asiakasta hoidetaan aina kokonaisuutena.

Tutustu alla terveysklinikan periaatteisiin ja  palveluihin. Kaikki tältä sivulta löytyvät palvelut voidaan toteuttaa lähi- tai etävastaanottoina. Asuinpaikallasi ei siis ole väliä!

_MG_2046

Yksilöllisyys

 

Jokainen meistä on perimän ja ympäristön yhteisvaikutuksesta ainutlaatuinen yksilö. Siksi terveyshaasteidenkin taustalta löytyvät yksilölliset juurisyyt. Terveysklinikalla haluamme ymmärtää taustatekijät emmekä tyydy pelkkien oireiden hoitamiseen. Oman elimistön tarpeiden ymmärtäminen ja niihin vastaaminen on opittavissa oleva taito.

_I2A1724

Kokonaisvaltaisuus

 

Ravinto on erittäin tärkeä pilari terveyden ylläpitämisessä. Käymme asiakkaan kanssa läpi kuitenkin myös muita terveyden osa-alueita kuten stressinhallinta, uni, liikunta ja sosiaaliset suhteet.

_MG_2662

Tavoitteet

 

Jokaisella asiakkaalla on omat henkilökohtaiset tavoitteensa, joiden ympärille valmennus rakennetaan. Yksi tärkeimmistä periaatteista on miettiä millä pienillä asioilla olisi mahdollisimman suuri merkitys terveydelle. Päätavoite voidaan kuitenkin kiteyttää pitkäaikaisen terveyshyödyn hakemiseksi.

Terveysvalmennus

Different,Vegetables,,Seeds,And,Fruits,As,Background,,Closeup.,Healthy,Diet

Terveysvalmennuksessa löydetään asiakkaan terveyttä yksilöllisesti ja optimaalisesti palveleva elämäntapa. Kyse ei ole hetkellisestä dieetistä vaan loppuelämän valinnoista.

Kuullostaako jokin alla olevista tutulle?

 

 • Painonhallinta on hankalaa
 • Verensokeri pyrkii nousemaan tai sinulla on todettu rasvamaksa
 • Olet väsynyt tai stressaantunut
 • Kärsit raudanpuutteesta
 • Sairastut infektioihin jatkuvasti
 • Olet altistunut töissä tai kotona huonolle sisäilmalle
 • Sinulla on iho-oireita, päänsärkyä tai migreeniä
 • Haluaisit oppia hoitamaan kroonista sairauttasi myös luonnollisesta (esimerkiksi nivelsairaudet, muistisairaudet, sydän- ja verisuonisairaudet tai mielenterveyden haasteet)
 • Nykyinen ruokavaliosi aiheuttaa sinulle yliherkkyysoireita kuten vatsakipuja tai päänsärkyä (jopa 20 % väestöstä kärsii yliherkkyyksistä)
 • Epäilet itselläsi kilpirauhasen toiminnan häiriötä
 • Sukupuolihormonit aiheuttavat päänvaivaa (esimerkiksi PMS- tai vaihdevuosioireita)
 • Sinulla on paljon lääkityksiä ja haluaisin järkevöittää lääkehoitoasi tai mahdollisesti päästä jostain lääkkeestä eroon

Hinnasto

 

Alkukartoitus puhelimitse tai sähköpostilla

0€

 

Ensitapaaminen 75 minuuttia

109,00 €

 

Kontrollitapaaminen 45 minuuttia

79,00 €

 

Hinnat sisältävät voimassa olevan arvonlisäveron.

Usein kysytyt kysymykset

 

Mihin terveysvalmennus perustuu?

Pohjana valmennuksessa toimivat kansalliset ja kansainväliset terveyssuositukset kuten virallinen ravitsemussuositus. Yleiset suositukset on kuitenkin laadittu väestölle, ei yksilölle. Koska meistä jokaisen elimistö toimii omalla ainutlaatuisella tavalla, voi yksilöä optimaalisesti palveleva elämäntapa olla jotain muuta kuin virallinen suositus.

Uutta tutkimusta tehdään jatkuvasti esimerkiksi ravitsemustieteessä, biokemiassa ja genetiikassa. Valmennuksessa hyödynnetään myös tätä tietoa.

Lisäksi on tärkeää, että asiakas oppii itse tunnistamaan oman elimistönsä tarpeita ja kuinka niihin olisi hyvä vastata.

 

Mitä terveysvalmennus sisältää?

Ensimmäisellä kerralla käydään läpi esitietolomake ja arvioidaan nykyistä terveydentilaa ja muutostarpeita. Ruokavalion kartoittamiseen voidaan käyttää ensitapaamisella sekä myöhemmin myös ruokapäiväkirjaa. Tietyissä tilanteissa voidaan hyödyntää erilaisia oirekyselyitä, laboratoriotutkimuksia tai muita testejä.

Terveysvalmennuksessa käydään läpi asiakkaan ruokavalion lisäksi esimerkiksi lääkitys, ravintolisät, liikuntatottumukset, psyykkinen kuormitus sekä arvioidaan riittävää elimistön palautumista.

Asiakas saa aina tapaamisten jälkeen kirjallisen yhteenvedon sekä ohjeet muutosten tekemiseen. Lisäksi asiakas saa arkeen sopivia reseptejä ja muita juuri hänen tilanteeseensa sopivia ohjeita.

Ohjeiden lisäksi asiakkaan tukena on myös henkinen tsemppi ja sparraus. Omien tapojen muuttaminen vaatii tahdonvoimaa, toistoja ja epäonnistumisten sietämistä!

 

Miten kauan terveysvalmennus kestää?

Koska terveyshaasteet eivät yhdessä yössä ilmestykään vaaditaan aikaa ja pitkäjänteisyyttä. Usein tapaamiset sovitaan alkuun tiheämmin 1-2 kk välein ja tämän jälkeen harvemmin. Kokonaisuudessaan aikaa on hyvä varata valmennukseen 6-12 kuukautta.

Jos kyse on omien elämäntapojen tarkastuksesta voi valmennus olla myös kevyempi ja lyhytkestoisempi. Suunnitelma valmennuksen toteuttamisesta tehdään ensimmäisellä tapaamisella.

 

Kenelle terveysvalmennus sopii?

Terveysvalmennuksessa asiakkaita on ollut kaikista ikäryhmistä ja hyvinmonenlaisista terveydellisistä lähtökohdista. Osalla asiakkaista ei ole terveydellisiä haasteita vaan he haluavat tukea ja hoitaa ennaltaehkäisevästi terveyttään. Osa asiakkaista on lähtötilanteessa monisairaita ja terveydelliset haasteet hankaloittavat arkipäiväistäkin elämää.

 

Toimiiko terveysvalmennus?

Ihminen ilmentää perimän sekä ympäristön (ravinto, stressi, haitalliset yhdisteet, liikunta) yhteisvaikutuksia.  Esimerkiksi siis ravinto ohjailee geenejä ja niiden ilmentymistä. Voimme siis omilla jokapäiväisillä valinnoillamme vaikuttaa valtavasti elimistömme toimintaan.

Yksi pitkäaikaisimmista terveysvalmennusasiakkaistani oli lähtötilanteessa niin kipeä ja sairas (fibromyalgia, masennus, suolisto-oireita ym.) ettei päässyt lähikaupassa käymään. Pitkäjänteisen yhteistyön kautta, johon kuului myös fysioterapiaa ja psykoterapiaa, asiakas on saanut terveytensä sellaiseen kuntoon että matkustelee Euroopassa. Nykyään hän huolehtii terveydestään jatkuvasti.

Kysy lisätietoja tai aloita valmennus ottamalla yhteyttä:

 

Puhelimitse: 045 331 1914
Sähköpostilla: info@voimahyvinvointi.fi
Löydät sivun alalaidasta myös yhteydenottolomakkeen, jonka kautta voi laittaa viestiä.

Suolistovalmennus

_MG_3799

Suolistovalmennuksessa ruuansulatus ja suolisto miljardeine mikrobeineen laitetaan kerralla kuntoon.

Kärsitkö yhdestä tai useammasta alla olevista oireista?

 

 • Turvotus aterioiden jälkeen
 • Jatkuva pahoinvointi tai etova olo
 • Vatsan kipuilu
 • Tunne ettei ruoka sula tai sulamaton ruoka ulosteessa
 • Suoliston toiminnan muutokset kuten ripuli tai ummetus
 • Ilmavaivat
 • Närästys tai muu ylävatsaoire
 • Yliherkkyydet ruoka-aineille
 • Epäiletkö itselläsi patogeenin kuten alkueläimen tai madon aiheuttamaa kroonista suolistoinfektiota
 • Raudanpuute
 • Tulehdukselliset suolistosairaudet tai niveloireet
 • Dysbioosi eli suoliston mikrobiston epätasapaino

Yllä olevat oireet voivat heikentää elämänlaatua merkittävästi  eikä niihin perusterveydenhuollosta löydy välttämättä selitystä tai apua. Suolistovalmennuksen asiakkaat ovat saaneet vastauksia kysymyksiinasä ja merkittävää apua pitkäänkin jatkuneisiin suolisto-oireisiin.

Näin valmennus etenee

 

Alkukartoitus puhelimitse tai sähköpostitse: Kartoituksessa varmistetaan suolistovalmennuksen sopivuus, sillä tietyissä tilanteissa on hyvä kääntyä lääkärin puoleen tai joskus oireiden perusteella voidaan kokeilla terveysvalmennusta ilman suolistoanalyysia.

 

 1. Aloitustapaaminen 30 min: Käydään läpi suolistovalmennukseen valmistava esitietolomake sekä suunnitellaan valmennuksen aikataulu ja käydään läpi analyysin tekoon liittyvät käytännöt
 2.  Suolistoanalyysin teko: Testipakkaus tulee DHL:n toimittamana kotiovellesi ja testin mukana on suomenkielinen ohje sen tekemiseen. DHL toimii kuriirina myös testin palautuksessa ja sinun tarvitsee vain sopia sen noudosta.
 3. Tulosten arviointi ja hoitosuunnitelman laatiminen 45 min: Tapaamisella käydään yhdessä läpi testin löydökset ja tehdään hoitosuunnitelma. Joskus testistä voi löytyä myös sellaisia löydöksiä, jotka vaativat lääkäriä ja tällöin saat vinkkejä kenen puoleen olisi hyvä kääntyä. Hoitosuunnitelmassa on ruokavalioon ja tarvittaessa ravintolisiin tai muihin elämäntapoihin liittyviä ohjeita.
 4. Jatkokontrolli 30 min: Viimeisellä tapaamisella arvioidaan oireiden kehitystä, kuinka aiempien ohjeiden noudattaminen on sujunut ja mitä muutoksia voisi vielä olla hyvä tehdä.

Tarvittaessa valmennusta voidaan vielä jatkaa. Joissain tapauksissa asiakkaan halutessa testi voidaan uusia, jotta nähdään millaisia muutoksia suolistossa on tapahtunut. Mikäli oireet ovat kohentuneet ei tätä yleensä kuitenkaan tarvitse tehdä.

Hinnasto

 

Alkukartoitus ennen suolistovalmennuksen aloittamista

0,00 €

 

Valmennuksen kokonaiskesto on 4 kuukautta

150,00 € / kuukausi

Hinnat sisältävät voimassa olevan arvonlisäveron.

 

Sisältäen:

Kolme erillistä tapaamista

GI-map suolistoanalyysi (arvo 399 €)

Kirjalliset hoito-ohjeet

Suolistoanalyysi GI-map, Nordic Laboratories

 

Testi tehdään ulostenäytteestä, joka analysoidaan Nordicin Kööpenhaminan laboratoriossa. Aiemmin suolistoanalyyseissa käytettiin viljelymenetelmää, mutta GI-mapissa käytetään kehittynyttä PCR-tekniikkaa, joka tunnistaa mikrobien DNA:n. Testi on siis hyvin luotettava ja tarkka.

Mikrobiston osalta testi kertoo esimerkiksi millaisessa tilassa suoliston normalifloora on sekä sen löytyykö suolistosta patogeeneja tai muita haitallisia mikrobeja kuten bakteereja, viruksia tai hiivoja.

Lisäksi testissä on merkkiaineita, joilla voidaan arvioida suoliston tulehdustilaa, ruuansulatuksen toimivuutta tai detoksifikaatiota. Osaa näistä merkkiaineista käytetään myös julkisessa terveydenhuollossa.

Testiraportista löytyy tulos noin 100 eri mikrobille tai merkkiaineelle.

Nordic Laboratories on pohjoismainen yksityislabra, joka tuottaa erilaisia testejä (mm. hormoni-, geeni-, allergiatestit sekä suolistoanalyysit) yksityiselle terveydenhuollolle.

 

YHTEISTYÖSSÄ

Ammattilainen apunasi

 

Valmentajallasi on sekä terveydenhuoltoalan että funktionaalisen lääketieteen koulutus suoliston ja sen oireiden arviointiin sekä hoitamiseen.

Lisäksi käytynä on tarkat koulutukset GI-map suolistoanalyysin käyttöön ja tulosraporttien tulkintaan.

Asiakastyössä GI-map testiä voidaan käyttää noin 1-vuotiaasta lähtien. Pienillä lapsilla testin käyttö on kuitenkin harkinnanvaraisempaa, koska suoliston kehitys on kesken.

Asiakaskokemusta suolistoanalyysista löytyy vuodesta 2020.

Lasten terveysvalmennus

_I2A0186

Lapsen terveyteen panostaminen kantaa hedelmää koko hänen elämänkaarensa ajan. Terveysvalmennus on tarkoitettu 1-15 -vuotiaille lapsille. 

Onko lapsella jotain seuraavista terveyshaasteista?

 

 • Refluksia, suolistokipuja tai muuttunut suoliston toiminta kuten löysät ulosteet tai ummetus
 • Allergiaan tai yliherkkyyteen viittaavia oireita
 • Infektioita tai runsasta antibioottien käyttöä
 • Syöminen on haastavaa ja lapsi on nirso ruuan suhteen, minkä seurauksena ruokavalio saattaa olla yksipuolinen
 • Raudanpuute tai epäily raudanpuutteesta
 • Neuropsykiatrisia haasteita kuten ylivilkkauta tai autismiin viittaavia oireita
 • Iho-oireita kuten atooppista ihottumaa
 • Ylipainoa

Terveysvalmennus ei korvaa lääkäriltä saatuja hoitomääräyksiä vaan täydentää ja tukee muuta hoitoa.

Lisäksi valmennuksesta voi hakea tukea koko perheen yhteiseen hyvinvointiin esimerkiksi ruokavaliokartoituksen ja perheen ruokavaliota rikastavien vinkkien ja reseptien kautta. Aina tulosyynä ei siis tarvitse olla mikään erityinen haaste tai ongelma.

Voit ottaa yhteyttä ja kysyä tarkemmin sopisiko lasten terveysvalmennus juuri teidän tilanteeseen.

Hinnasto

 

Alkukartoitus puhelimitse tai sähköpostilla

0€

 

Ensitapaaminen 75 minuuttia

99,00 €

 

Kontrollitapaaminen 45 minuuttia

69,00 €

 

Hinnat sisältävät voimassa olevan arvonlisäveron.

 

Lasten terveysvalmennus toimii samalla tavalla kuten aikuisten terveysvalmennus. Katso usein kysytyt kysymykset ylempää!

Kysy lisätietoja tai aloita valmennus ottamalla yhteyttä:

 

Puhelimitse: 045 331 1914
Sähköpostilla: info@voimahyvinvointi.fi
Löydät sivun alalaidasta myös yhteydenottolomakkeen, jonka kautta voi laittaa viestiä.

Saat tukea koko perheen hyvinvointiin, lasten ehdoilla.

Lapsen terveyteen panostaminen on kuin laittaisi rahaa pankkiin.

Joskus voi kuitenkin olla hankalaa itse arvioida vanhempana oman lapsen tarpeita. Lisäksi perusterveydenhuollosta saatu tuki lapsenkin kohdalla voi olla joskus puutteellista, kun taustalla on monisyisiä terveyshaasteita. Tämä on äärimmäisen turhauttavaa.

Terveysvalmennuksessa lapsen terveyttä arvioidaan kokonaisuutena ja pyritään miettimään myös pidemmällä tähtäimellä lapsen hyvinvointia eikä vain hoitamaan juuri nyt esiintyvää oiretta. Tiedon ja ohjeiden lisäksi voit saada henkistä tsemppiä jatkaa työskentelyä lapsen hyväksi.

Valmentajan kiinnostus erityisesti lasten terveyttä kohtaan sai alkunsa marraskuisena aamuna vuonna 2016, kun hänen omaan raskaustestiinsä piirtyi kaksi viivaa. Tämän jälkeen tiedonjano lapsiin liittyvän terveystiedon hakemiseen on ollut loputon.

Osaamista lasten terveyden osalta on kertynyt erilaisten kotimaisten sekä kansainvälisten koulutusten kautta.

Valmentaja on lisäksi tehnyt funktionaalisen lääketieteen asiantuntijan Paula Heinosen kanssa yhteistyössä verkkokurssin lasten terveyteen liittyen, jonka myötä myös hänen oma ymmärryksensä asiasta on kasvanut valtavasti.

Verkkokurssilla on ollut yhteensä yli 400 asiakasta ja sen tiimoilta on perustettu Facebook-ryhmä Terve vauva & lapsi. Jokainen lasten terveydestä kiinnostunut on tervetullut ryhmään!

Tapaa valmentajasi

Olen taustakoulutukseltani farmaseutti ja rautainen terveysalan ammattilainen.  Farmasian opintojen jälkeen jatkoin  Paula Heinosen funktionaalisen lääketieteen koulutukseen, jossa sain täydennettyä osaamistani ihmisen kokonaisvaltaisen terveyden ymmärtämiseksi.

Rakastan terveysvalmentajan työtäni. Olen saanut auttaa ihmisiä voimaan paremmin ja luennoida terveyden pohjattomasta merkityksestä ihmiselämälle. Terveydestä huolehtiminen kuuluu kaikkiin elämänvaiheisiin ja sen tulee olla mielekästä sekä antoisaa –  innostutaan siis yhdessä terveydestä.

– Eeva Jäsberg

Asiakkaiden kokemuksia

Kärsin huonosta sisäilmasta johtuvista jatkuvista infektoista, väsymyksestä ja kilpirauhasen vajaatoiminnasta. Nukuin huonosti ja lihoin. Tartuin tähän ruokaremonttiin viimeisenä oljenkortena kun kaikkea muuta oli jo kokeiltu eikä pidempiaikaista apua mistään ollut löytynyt.

Olen noudattanut uutta ruokavaliota muutaman kuukauden ja olen kuin eri ihminen! Elämään on alkanut tulla uusia värejä ja voin kaikin puolin paremmin. Pari ensimmäistä viikkoa olivat haastavimpia noudattaa uutta ruokavaliota, sokerista vieroittuminen aiheutti päänsärkyä ja uusien tapojen omaksuminen haastoi. Kun uudet tavat oli opittu ei vanhaan tee enää mieli palata. Mieliala on kohentunut ja olo toiveikas.

Mahdun taas ihaniin kesävaatteisiini ja voin hyvin. Tajusin kuinka tärkeää on pitää itsestään huolta.

Suuri kiitos vastaanottotyöstä sekä verkkokursseista. Olet todella ammattitaitoinen, terveyteen ja ravintoon liittyviä asioita monipuolisesti lähestyvä ja aidosti kurssilaisista välittävä. Olen useasti palannut kurssimateriaaliin ja vaikka käytänkin nykyään somea tosi vähän, niin tulee kyllä säännöllisesti tsekattua Facebook-ryhmän kommentit läpi.

Hakeuduin Eevan vastaanotolle saadakseni apua suoliston hyvinvoinnin tukemiseen ja siten myös esimerkiksi autoimmuunisairauksien hoitoon ja ennaltaehkäisyyn.

Halusin nimenomaan funktionaaliselle ravitsemusterapeutille, koska näen erilaisten juurisyiden löytämisen ja hoitamisen tärkeänä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta.

Olin jo tehnyt pikkuhiljaa melko suuriakin muutoksia ruokavalioon itsenäisesti, mutta Eevalta sain paitsi vahvistusta jo tekemilleni muutoksille sekä ajatuksille, myös neuvoja kuinka parantaa ruokavaliotani entisestään.

Muutamia viikkoja on nyt mennyt uusilla opeilla pala kerrallaan niitä omaksuen, ja vatsa voi pääsääntöisesti hyvin ja olo on muutenkin ollut tosi hyvä. Muutokset ovat olleet lopulta helppoja toteuttaa, kaikkeen on löytynyt arjen kannalta toimivat ratkaisut!

Eeva on ammattilaisena helpostilähestyttävä ja tapaamisesta jäi kaiken kaikkiaan tosi hyvä fiilis. Ohjeet ja saamani hoito-ohjelma oli kattava, ja sitä oli helppo lähteä viemään arkeen, varsinkin kun oma asenne ja mindset oli viimein valmis muutokselle ja eroprosessi esimerkiksi pullasta käyty läpi.

Kiitos Eeva kaikesta, mitä olet eteeni tehnyt. Eilinen antoi taas aimo annoksen tsemppiä ja tästä on mahtava jatkaa eteenpäin!

Mun vointi on parantunut huomattavasti viime syksystä kun aloitin sun valmennuksessa ja olen saanut monia asioita kuntoon. Oon panostanut ravinnon lisäksi paljon stressinhallintaan ja nyt myös liikuntaan ja sillä on varmasti ollut oma iso osuutensa tässä prosessissa. Myös asenne omaa hyvinvointia kohtaan on ollut muutoksessa.

Hitain askelin mennään eteenpäin ja paljon varmasti on vielä petrattavaa, mutta luulen että tärkeintä tässä on saada myös teini ymmärtämään se miten tärkeä osa ravitsemus todella on meidän kokonaishyvinvointiin

Olen ollut Eevan asiakkaana sekä valmennuksessa että verkkokurssilla ja molemmista saanut paljon hyvää tietoa lasten ravitsemukseen. Voin kyllä suositella kaikille lapsiperheille. Eeva on ammattitaitoinen ja hyvä valmentaja, kiitos!