FLT Ravintovalmennus ®

 

_MG_2046

Yksilöllisyys

 

Biokemiallinen yksilöllisyys on ravintovalmennuksen keskeinen teema. Vastaanotolla käyn läpi asiakkaan kanssa hänen historiaansa, nykyisiä oireita sekä esimerkiksi tehtyjä tutkimuksia. Näin pystymme rakentamaan myös hoito-ohjelman yksilöllisten tarpeidesi mukaan.

_I2A1724

Kokonaisvaltaisuus

 

Ravinto on erittäin tärkeä pilari hyvinvoinnin hoitamisessa. Käymme asiakkaan kanssa läpi kuitenkin myös muita terveyden osa-alueita kuten stressinhallinta, uni, liikunta ja sosiaaliset suhteet.

_MG_2662

Ymmärrys

 

Funktionaalisen lääketieteen periaatteiden mukaan pyrimme löytämään terveysongelmille todellisen juurisyyn sen sijaan, että hoitaisimme pelkkiä oireita. Myös ilman sairautta voimme tunnistaa hyvinvointia mahdollisesti heikentäviä tekijöitä ja pyrkiä eliminoimaan ne. Elimistön toiminnan ymmärtäminen on tärkeää ja autan asiakasta siinä.

Funktionaalisen lääketieteen periaatteet

Funktionaalisessa lähestymistavassa asiakkaan tarina on keskiössä. Valmennuksessa arvioidaan esitietojen perusteella sekä asiakasta haastattelemalla eri fysiologisten prosessien toimivuutta. Funktionaalisen lääketieteen matriksi osa-alueita ovat:

 • Maksan mahtava myrkynpoistojärjestelmä

 • Hormonitoiminta aina sukupuolihormoneista kylläisyyttä sääteleviin hormoneihin

 • Psyykkinen tasapaino

 • Energia-aineenvaihdunnan toimivuus

 • Kehon rakenteet, esimerkiksi nivelrikko tai suoliston limakalvon huono kunto

 • Suoliston hyvinvointi ja ruuansulatuksen toimivuus

 • Puolustusjärjestelmän toiminta ja tasapaino

 • Hapetusstressi

” Ravintovalmennuksesta voi hyötyä kuka tahansa. Tavoitteena voi olla esimerkiksi jaksamisen lisääminen arjessa tai sairauden hoito elintapojen avulla. Hyvinvointiin kannattaa panostaa kaikissa elämänvaiheissa, esimerkiksi raskaus, vaihdevuodet tai ikääntyminen voivat muuttaa elimistön tarpeita.”

Kuinka ravintovalmennus toimii?

1.

 

Päätät ottaa terveytesi omiin käsiisi. Otat yhteyttä.

 

2.

 

Saat esitietolomakkeet täytettäväksi. Huolellisesti täytetyt esitiedot auttavat valmennuksen edetessä.

3.

 

Sovimme ensitapaamisen 90-120 min. Käymme läpi terveytesi historian ja tämänhetkisen tilanteen. Suunnittelemme hoito-ohjelman.

4.

 

Kontrollointi on äärimmäisen tärkeä osa onnistumista. Voimme seurata kehittymistäsi tiiviimmin tai sopia kontrolliajan pidemmän ajan päähän. 

Huom! Muistathan, että voimme sopia tapaamisen myös etänä! Käytän työssäni: Skype, WhatsApp ja Google Meet.

_MG_3799

Ravintovalmennuksesta voi olla apua esimerkiksi näissä tiloissa

 

> Ruuansulatuskanavan ongelmat (närästys, ärtynyt suoli)

> Krooninen stressi tai uupumus

> Hormonaaliset häiriöt (mm. PMS, vaihdevuodet, kilpirauhasen ongelmat)

> Ylipaino

> Toistuvat infektiot

> Allergia ja astma

> Reuma ja tulehdukselliset nivelsairaudet

> Masennus

> Päänsärky tai migreeni

Asiakkaiden kokemuksia FLT Ravintovalmennuksesta®

Kärsin huonosta sisäilmasta johtuvista jatkuvista infektoista, väsymyksestä ja kilpirauhasen vajaatoiminnasta. Nukuin huonosti ja lihoin. Tartuin tähän ruokaremonttiin viimeisenä oljenkortena kun kaikkea muuta oli jo kokeiltu eikä pidempiaikaista apua mistään ollut löytynyt.

Olen noudattanut uutta ruokavaliota muutaman kuukauden ja olen kuin eri ihminen! Elämään on alkanut tulla uusia värejä ja voin kaikin puolin paremmin. Pari ensimmäistä viikkoa olivat haastavimpia noudattaa uutta ruokavaliota, sokerista vieroittuminen aiheutti päänsärkyä ja uusien tapojen omaksuminen haastoi. Kun uudet tavat oli opittu ei vanhaan tee enää mieli palata. Mieliala on kohentunut ja olo toiveikas.

Mahdun taas ihaniin kesävaatteisiini ja voin hyvin. Tajusin kuinka tärkeää on pitää itsestään huolta.

– Sinikka Lehtonen, lastentarhaopettaja

Tapaa valmentajasi

 

Eeva Jäsberg

Olen koulutukseltani farmaseutti. Farmasian opintojen kautta innostuin biokemiasta ja ihmisen fysiologisista prosesseista. Jatkoin opintojen jälkeen Paula Heinosen FLT-koulutukseen, jossa sain täydennettyä osaamistani ihmisen kokonaisvaltaisen terveyden ymmärtämiseksi. Samalla olen oppinut itsestäni ja omasta terveydestäni valtavasti. Meistä jokainen voi voida paremmin panostamalla omaan hyvinvointiinsa ja ymmärryksen lisääminen elimistön toiminnasta on yksi avain tähän.

Rakastan ravintovalmentajan työtäni. Olen saanut auttaa ihmisiä voimaan paremmin ja luennoida terveyden pohjattomasta merkityksestä ihmiselämälle. Terveydestä huolehtiminen kuuluu kaikkiin elämänvaiheisiin ja sen tulee olla mielekästä sekä antoisaa –  innostutaan siis yhdessä terveydestä.

 

Koulutukseni

 

Koulutettu hieroja – Tampereen urheiluhierojakoulu 2012

Farmaseutti – Itä-Suomen yliopisto 2016

Ravitsemustieteen perusteita – Itä-Suomen yliopisto 2014

FLT Ravintovalmentaja® – Pro Health Oy 2019

 

Voit lukea lisää funktionaalisen lääketieteen koulutuksesta täältä.

 

Erikoisosaaminen

 

> Koska terveys on ollut opiskelunkohteeni pitkään olen ehtinyt kartuttaa osaamistani aina ihmisen anatomian hallinnasta mikrobiologian osaamiseen. Ravintovalmennuksessa hyödynnän ihan kaikkea oppimaani asiakkaan parhaaksi.

 

> Omien raskauksieni ja lapsieni kautta olen perehtynyt vahvasti raskausajan hyvinvointiin sekä lasten terveyteen. Pidän lapsuuden terveyttä ensiarvoisen tärkeänä! Mikäli siis haluat panostaa lapsesi hyvinvointiin ota yhteyttä.

 

> Toinen vahva erikoisosaamiseni liittyy farmasian osaamiseen. Hyödynnän sitä aina kun asiakas tulee ravintovalmennukseen. Lääkitykset voivat vaikuttaa useilla mekanismeilla elimistön toimintaan ja luoda omia haasteitaan. Rationaalinen lääkehoito on erittäin lähellä sydäntäni ja käyn tällä hetkellä Lääkehoidon arviointi -koulutusta, joka antaa minulle lisävalmiuksia esimerkiksi ohjata asiakasta lääkärin kanssa yhteistyössä lääkitysten purkamiseen.

_MG_6581

Viisi syytä valita

FLT Ravintovalmennus®

 

 1. FLT Ravintovalmentajana olen saanut perusteellisen koulutuksen, joka pohjautuu uusimpaan tieteelliseen tutkimustietoon. Pohjakoulutukseni farmasialta antaa loistavat valmiudet ymmärtää elimistön biokemiallisia prosesseja.

 2. Kokonaisvaltainen kehon toimintojen osaaminen antaa valmiuden juuri Sinun oireidesi ymmärtämiseen ja juurisyyn löytämiseen. Tarve lisätutkimuksiin ja lääkärillä käyntiin arvioidaan aina.

 3. Hoito-ohjelma räätälöidään aina yksilöllisten tarpeiden pohjalta ja sopimaan juuri Sinun arkeesi sopivaksi. Tarvittaessa saat opastusta kädestä pitäen.

 4. FLT Ravintovalmentajalla on aikaa kuunnella ja olla läsnä. Valmennuksessa saat aina myös henkistä tukea ja uskoa parempaan terveyteen. Kontrollikäynnit suunnitellaan aina yksilöllisen tarpeen mukaan.

 5. Ravintovalmennuksessa tähdätään aina pitkäaikaisten ratkaisujen löytämiseen. Et joudu millekään tiukalle dieetille vaan loppuelämän kestävälle hyvinvoinnin polulle.

Tervetuloa ravintovalmennukseen!