Neurosonic

Juuri paketista purettu Neurosonic-laite.

Mistä on kyse?

Lyhyesti kerrottuna Neurosonic on laite, jolla pyritään vaikuttamaan erityisesti kehon autonomiseen hermostoon tärinän avulla. Laitteen vaikutukset ulottuvat kuitenkin myös esimerkiksi useisiin aineenvaihduntaprosesseihin.

Neurosonic on suomalainen innovaatio ja se on kuluneen kymmenen vuoden aikana saavuttanut vankan suosion täydentävänä kehonhuollon menetelmänä.

Miksi Neurosonic?

Moni ihminen on kysynyt minulta tätä kysymystä. Kaikki tapahtuu sattumalta – tai sitten selvästä syystä. Olin jokin aika sitten tutustumassa TRE-menetelmään useamman ohjatun tunnin muodossa.

Näillä tunneilla pysähdyin pitkästä aikaa hetkeksi tunnustelemaan miltä kropassa oikeasti tuntuu. TRE-menetelmässä elimistön palautumismekanismi käynnistetään lihasten tärinän ja vapinan avulla. Ennen itse menetelmän tekemistä lihaksistoa on hyvä lämmitellä kevyellä liikunnalla ja venyttelyllä. Tunnin jälkeen on kevyt ja seesteinen olo – illalla uni tulee hetkessä.

Monet nisäkkäät käyttävät vapinareaktiota luonnostaan stressin ja traumojen purkamiseen. Ihminen pyrkii vaistomaisesti vaimentamaan tämän luonnollisen reaktion.

Omassa elämässäni tämä tuli selkeästi esille synnytyksessä, jossa kummankin lapsen kohdalla olen avautumisvaiheen lopussa kokenut voimakasta tärinää ympäri kehoa. Ensimmäisellä kerralla kysyin asiasta kätilöltä ja hän vastasi ”osa synnyttäjistä vain tärisee.” Näin jälkikäteen osaan sanoa, että kyse on ollut kehon omasta rentoutumismekanismista.

Lisänä voidaan käyttää rentouttavaa musiikkia kuulokkeista.

Miten Neurosonic toimii?

Neurosonic on suomalainen innovaatio, joka perustuu edellä kuvaamaani tärinään. Poikkeuksena se, että nyt laite tuottaa tärinän sinulle valmiiksi. Hyötyjen voidaan kuitenkin ajatella olevan samoja riippumatta siitä olipa syntymekanismi lihasvoima vai laitteen värähtelevien komponenttien tuottama värinä.

Sympaattista eli ”taistele tai pakene” -tonusta elimistössä laskee hyvin matalalla taajuudella tapahtuva värähtely, jota Neurosonic tuottaa. Näin parasympaattisen hermoston toiminta vahvistuu ja sen vaikutukset kehossa näyttäytyyvät esimerkiksi näin:

  • Vähentää henkistä jännitystä sekä ahdistusta
  • Lievittää kipua
  • Rentouttaa lihaksistoa
  • Parantaa unenlaatua ja helpottaa nukahtamista
  • Lisää aineenvaihduntaa kudoksissa

Autonomisen hermoston lisäksi Neurosonicilla on huomattu olevan vaikutusta aivojen välittäjäaineisiin. Esimerkiksi noradrenaliinin, dopamiinin ja serotoniinin pitoisuuksissa on havaittu muutosta. Välittäjäaineissa tapahtuvat muutokset eivät välttämättä välity heti ensimmäisen hoitokerran jälkeen.

Lisäksi tärinän on havaittu vaikuttavan suoliston mikrobiomiin (tästä tulossa lisää ehdottomasti ja pian!)

Hyötyisitkö sinä Neurosonic-divaanin vuokraamisesta hyvinvointisi tueksi?

Vinkit Neurosonicin käyttöön

Parhaan tuloksen takaamiseksi suosittelen kokeilemaan Neurosonicia muutamien hoitokertojen sarjana. Tämän jälkeen voit jäädä fiilistelemään tuntemuksiasi ja miettiä voisitko hyötyä säännöllisistä hoitokerroista.

Laitteen vuokraaminen itselle antaa loistavan mahdollisuuden päästä maksimoimaan hyötyjä juuri Sinun hyvinvointisi hyväksi!

Hoito-ohjelma valitaan tabletin tai puhelimen kautta. Hoito-ohjelmia löytyy moneen tarpeeseen ja erilaisilla kestoilla. Rentouttavat ja palauttavat ohjelmat nimensä mukaisesti rentouttavat lihaksistoa ja vähentävät jännitystä. Niistä voi saada apua unettomuuteen sekä lihaskireyksiin ja kipuihin.

Neurosonic tarjoaa lisäksi aktivoivia ohjelmia ja silloin värähtelyn taajuus on korkeampi. Aktivoivat ohjelmat sopivat aktiiviliikkujille tai esimerkiksi neurologisen kuntoutuksen tueksi. Myös kroonisestä väsymysoireyhtymästä kärsivät voivat hyötyä niistä.

Sopiva määrä laitteen käyttöä on noin 60 minuuttia vuorokaudessa. Aluksi kannattaa valita hieman lyhyempiä ohjelmia (10-20 minuuttia) jotta kehosi tottuu tähän uuteen menetelmään. Hyötyjen lisääntyessä voit ottaa pidemmät ohjelmat ( 25-45 minuuttia) käyttöösi.

Mikäli kiinnostuit Neurosonicista, otathan yhteyttä. Yhteystiedot omalla sivullaan.

Omaa palautumistaan pystyy seuraamaan esimerkiksi First Beat-analyysillä tai aktiivisuusmittarin HRV-lukemalla. Nämä menetelmät antavat mielenkiintoista dataa omasta hyvinvoinnista.

Aurinkoista kevättä,
Eeva